Vergelijken en overstappen

U heeft jaarlijks het recht over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Er blijken echter maar weinig mensen dat daadwerkelijk te doen. Toch valt er volgens de consumentenbond vooral bij aanvullende zorgpolissen veel te winnen. In uw huidige aanvullende zorgverzekering kunnen dure of onnodige dekkingen zitten die in uw geval niet nodig zijn. Of u moet door wijzigingen in uw bestaande polis voor het komende jaar ineens bijbetalen voor de vaste zorglasten.

Vergelijken

Kijk als u vergelijkt niet alleen naar de premie en het vergoedingenoverzicht, maar kijk ook naar de voorwaarden die gelden voor vergoeding. Als bijvoorbeeld ooglidcorrectie vergoed wordt, kan het zijn dat dit alleen geldt bij een aangeboren afwijking aan de oogleden. Verder zijn er soms absurde wachttijden: er zijn gevallen waarin je bepaalde behandelingen pas twee jaar na het afsluiten van de polis kunt declareren. Ga in ieder geval na of je zelf kunt bepalen voor welke zorgverlener je kiest. Er zijn zorgverzekeraars die contracten hebben afgesloten waar u aan vast zit! 

Opzeggen

Een verzekering gevonden die beter past of voordeliger is? Dan kunt u tot en met 31 december uw huidige basis- en aanvullende zorgpolis opzeggen. Kiest u voor de Amersfoortse, dan kunt u gebruik maken van de overstapservice.

Overstappen

Een nieuwe basispolis afsluiten moet uiterlijk vóór 1 februari, anders loopt u het risico een flinke boete te krijgen van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). In verband met de acceptatie is het echter aan te raden al voor eind december een nieuwe polis af te sluiten.

Bekijk meteen of u kunt besparen>>